Bylinná síla čínské tradice!®
Vše pro celostní přístup


Čokoláda hořká 100% , 45 g - EDICIÓN NUEVA

čokoláda

Hořká čokoláda 100% má typicky silnou hořkou chuť s lehce kyselým podtónem kakaových bobů.
Představujeme Vám nový design naší tabulkové čokolády. Tabulka čokolády je nyní tenčí, což ještě více umocní její dokonalou chuť - doslova se Vám rozplyne na jazyku! Čokoláda je balena v přírodním kraftovém obalu, který skrývá čokoládový příběh a proces výroby naší bean to bar čokolády. Více...

Novinka

Cena s DPH99,00 Kč
Koupit
Cena bez DPH 88,39 Kč

Dostupnost: skladem < 5 ks

Značka
Čokoládovna Troubelice
Kód
FB85025

Produkt je zařazen v těchto kategoriích

 Související produkty

Čokoláda hořká 75% , 45 g - EDICIÓN NUEVA
čokoláda

  • Novinka
95,00 Kč Koupit
  • Kód: FB85023

Čokoláda hořká 75% s guaranou, 45 g
čokoláda

88,00 Kč Koupit
  • Kód: FBCTG75

Čokoláda hořká 75% s levandulí 45 g
čokoláda

88,00 Kč Koupit
  • Kód: FBCHL75

Podrobný popis Čokoláda hořká 100% , 45 g - EDICIÓN NUEVA

Hořká čokoláda 100% má typicky silnou hořkou chuť s lehce kyselým podtónem kakaových bobů.

Představujeme Vám nový design naší tabulkové čokolády. Tabulka čokolády je nyní tenčí, což ještě více umocní její dokonalou chuť - doslova se Vám rozplyne na jazyku! Čokoláda je balena v přírodním kraftovém obalu, který skrývá čokoládový příběh a proces výroby naší bean to bar čokolády.

Složení: Kakaové boby.

V této čokoládě nejvýrazněji poznáte chuť ekvádorských kakaových bobů. Je typicky silné hořké chuti s lehce kyselým podtónem. 100% čokoláda není slazená, je vhodná pro milovníky pravé hořké chuti a pro diabetiky. Vychutnejte si opravdu jedinečnou pravou silnou chuť čokolády.

Čokoláda je vhodná i pro vegany.

Bez lepku.

Neobsahuje lecitin ani konzervanty.

Ruční výroba z ekvádorských kakaových bobů.

Hmotnost: 45 g

Výživové údaje na 100 g:

Energetická hodnota 2430 kJ (589 kcal)

tuky 52,11 g

z toho: nasycené mastné kyseliny 31,46 g

sacharidy 3,8 g

z toho: cukry <0,3 g

vláknina 24,9 g

bílkoviny 13,85 g

sůl 0,037 g

Sůl je v potravině obsažena v důsledku přirozeně se vyskytujícího sodíku.

Dark Chocolate 100% Gourmet

Biting off a chunk of this type of chocolate you will get the best chance to experience the taste of Ecuadorian cocoa beans. A characteristic strong bitter taste with a sour undertone. No sweeteners added, this 100% chocolate is perfect for the real chocolate taste lovers and diabetics.

Ingredients: Cocoa beans. Cocoa share 100%.

No lecithin added. Gluten-free.

O ČOKOLÁDÁCH

Naším cílem je nabídnout zákazníkům kvalitní čokolády, vyrobené z ekvádorských kakaových bobů. Každá čokoláda je ručně vyrobená a každá je svým způsobem originál. Naše čokolády jsou slazeny ztuhlou třtinou šťávou panelou v bio kvalitě.

Snažíme se zachovat „tradiční“ chuť a vůni čokolády. K výrobě používáme kvalitní suroviny, nejsme zastánci používání umělých barviv, lecitinu a umělých látek zvýrazňujících aroma. Kakaové boby přirozeně obsahují cca polovinu kakaového másla, které je nositelem výrazné čokoládové vůně, proto není zapotřebí přidávat látky určené k aromatizaci. Kakaové máslo dodává čokoládě nejen vůni, ale i jemnost.

Bohužel se dnes často setkáváme s různými druhy čokolád, kde je kakaové máslo částečně nebo zcela nahrazeno jinými rostlinnými oleji, které významně snižují kvalitu čokolády a čokoláda se tak stává jakousi „náhražkou“, která je plná umělých látek a barviv. V našich čokoládách zachováváme kakaové máslo a nepoužíváme jiné rostlinné oleje.

Základní proces výroby:

Kakaové boby se nejdříve musí ručně přebrat a roztřídit. Boby se nasypou do drtiče, kde dochází k narušení struktury bobů a následnému „odfouknutí“ slupky. Tímto procesem vzniká kakaová hmota. Kakaové hmota se vlévá do melanžéru. Přidají se další suroviny – kakaové máslo na zjemnění, případně sušené mléko a panela.

Vše se promíchává a hněte. Hnětení je proces, kdy dochází ke zjemňování čokolády ve speciální nádobě - melanžéru, ve které jsou umístěny žulové kameny, které se otáčí po žulovém dnu nádoby a tím dochází k zjemnění čokolády. Hnětení trvá až několik desítek hodin. Po té se čokoláda vlévá do nerezových nádob, kde ztuhne.

Čokoláda se pak vloží do temperovacího stroje, kde se zahřívá a následně chladí, tzv. proces temperování. Každý druh čokolády má jinou teplotu temperování.

Po té je čokoláda vlévána do forem, které se ukládají do lednice. Jakmile čokoláda ztuhne, vyklopí se z forem a nechá se minimálně 1 den „odpočívat“. Pak je čokoláda připravená k balení.

Zeptejte se nás

Máte-li dotaz, připomínku nebo nám chcete sdělit něco důležitého, kontaktujte nás pomocí formuláře.

Dotaz:

Informace o produktu bude přidána automaticky

Anketa

Připravujeme

Zatím nikdo nehlasoval