Bylinná síla čínské tradice!®
Vše pro celostní přístup


Čokoláda hořká 65% s chilli , 45 g - EDICIÓN NUEVA

čokoláda

Ručně vyrobená hořká čokoláda s chilli.
Na čokoládu s chilli jste se nás často ptali... A tak ji pro vás máme! Vyrobili jsme lahodnou 65% hořkou čokoládu a okořenili ji pořádně pálivým chilli.
Pokud vás lákají tyto "pekelné" kombinace, pak bude čokoláda s chilli jistě váš favorit! Více...

Novinka

Cena s DPH99,00 Kč
Koupit
Cena bez DPH 88,39 Kč

Dostupnost: skladem

Značka
Čokoládovna Troubelice
Kód
FB85103

Produkt je zařazen v těchto kategoriích

 Související produkty

Čokoláda hořká 100% , 45 g - EDICIÓN NUEVA
čokoláda

  • Novinka
99,00 Kč Koupit
  • Kód: FB85025

Čokoláda hořká 75% , 45 g - EDICIÓN NUEVA
čokoláda

  • Novinka
95,00 Kč Koupit
  • Kód: FB85023

Čokoláda hořká 75% s guaranou, 45 g
čokoláda

88,00 Kč Koupit
  • Kód: FBCTG75

Čokoláda hořká 75% s levandulí 45 g
čokoláda

88,00 Kč Koupit
  • Kód: FBCHL75

Podrobný popis Čokoláda hořká 65% s chilli , 45 g - EDICIÓN NUEVA

Ručně vyrobená hořká čokoláda s chilli.

Na čokoládu s chilli jste se nás často ptali... A tak ji pro vás máme! Vyrobili jsme lahodnou 65% hořkou čokoládu a okořenili ji pořádně pálivým chilli.

Pokud vás lákají tyto "pekelné" kombinace, pak bude čokoláda s chilli jistě váš favorit!

Složení: Kakaové boby, třtinová šťáva panela, kakaové máslo, chilli (kajenský pepř) minimálně 0,05%. Obsah kakaové sušiny nejméně 65%.

Čokoláda je slazena panelou - ztuhlou třtinovou šťávou v bio kvalitě, která není rafinovaná a přirozeně obsahuje melasu.

Čokoláda je balena v přírodním kraftovém obalu, který skrývá čokoládový příběh a proces výroby naší bean to bar čokolády.

Čokoláda je vhodná také pro vegany.

Bez lepku.

Neobsahuje lecitin ani konzervanty.

Ruční výroba z ekvádorských kakaových bobů.

Hmotnost: 45 g

Výživové údaje na 100 g:

Energetická hodnota 2140 kJ (513 kcal)

tuky 30,92 g

z toho: nasycené mastné kyseliny 18,59 g

sacharidy 43 g

z toho: cukry 25,12 g

vláknina 12,8 g

bílkoviny 9,36 g

sůl 0,082 g

Sůl je v potravině obsažena v důsledku přirozeně se vyskytujícího sodíku.

Dark Chocolate 65% Chilli (Cayenne pepper)

Ingredients: Cocoa beans, cocoa butter, cane juice panela, chilli (Cayenne pepper at least 0,05%). Cocoa share at least 65%. Gluten-free.

O ČOKOLÁDÁCH

Naším cílem je nabídnout zákazníkům kvalitní čokolády, vyrobené z ekvádorských kakaových bobů. Každá čokoláda je ručně vyrobená a každá je svým způsobem originál. Naše čokolády jsou slazeny ztuhlou třtinou šťávou panelou v bio kvalitě.

Snažíme se zachovat „tradiční“ chuť a vůni čokolády. K výrobě používáme kvalitní suroviny, nejsme zastánci používání umělých barviv, lecitinu a umělých látek zvýrazňujících aroma. Kakaové boby přirozeně obsahují cca polovinu kakaového másla, které je nositelem výrazné čokoládové vůně, proto není zapotřebí přidávat látky určené k aromatizaci. Kakaové máslo dodává čokoládě nejen vůni, ale i jemnost.

Bohužel se dnes často setkáváme s různými druhy čokolád, kde je kakaové máslo částečně nebo zcela nahrazeno jinými rostlinnými oleji, které významně snižují kvalitu čokolády a čokoláda se tak stává jakousi „náhražkou“, která je plná umělých látek a barviv. V našich čokoládách zachováváme kakaové máslo a nepoužíváme jiné rostlinné oleje.

Základní proces výroby:

Kakaové boby se nejdříve musí ručně přebrat a roztřídit. Boby se nasypou do drtiče, kde dochází k narušení struktury bobů a následnému „odfouknutí“ slupky. Tímto procesem vzniká kakaová hmota. Kakaové hmota se vlévá do melanžéru. Přidají se další suroviny – kakaové máslo na zjemnění, případně sušené mléko a panela.

Vše se promíchává a hněte. Hnětení je proces, kdy dochází ke zjemňování čokolády ve speciální nádobě - melanžéru, ve které jsou umístěny žulové kameny, které se otáčí po žulovém dnu nádoby a tím dochází k zjemnění čokolády. Hnětení trvá až několik desítek hodin. Po té se čokoláda vlévá do nerezových nádob, kde ztuhne.

Čokoláda se pak vloží do temperovacího stroje, kde se zahřívá a následně chladí, tzv. proces temperování. Každý druh čokolády má jinou teplotu temperování.

Po té je čokoláda vlévána do forem, které se ukládají do lednice. Jakmile čokoláda ztuhne, vyklopí se z forem a nechá se minimálně 1 den „odpočívat“. Pak je čokoláda připravená k balení.

Zeptejte se nás

Máte-li dotaz, připomínku nebo nám chcete sdělit něco důležitého, kontaktujte nás pomocí formuláře.

Dotaz:

Informace o produktu bude přidána automaticky

Anketa

Připravujeme

Zatím nikdo nehlasoval