Čokoláda hořká 65% s chilli , 45 g - EDICIÓN NUEVA
čokoláda
Ručně vyrobená hořká čokoláda s chilli.
Na čokoládu s chilli jste se nás často ptali... A tak ji pro vás máme! Vyrobili jsme lahodnou 65% hořkou čokoládu a okořenili ji pořádně pálivým chilli.
Pokud vás lákají tyto "pekelné" kombinace, pak bude čokoláda s chilli jistě váš favorit! Více...
Novinka
Cena s DPH | 99,00 Kč | |
---|---|---|
Cena bez DPH | 88,39 Kč |
Dostupnost: skladem
- Značka
- Čokoládovna Troubelice
- Kód
- FB85103
Produkt je zařazen v těchto kategoriích
Související produkty
Podrobný popis Čokoláda hořká 65% s chilli , 45 g - EDICIÓN NUEVA
Ručně vyrobená hořká čokoláda s chilli.
Na čokoládu s chilli jste se nás často ptali... A tak ji pro vás máme! Vyrobili jsme lahodnou 65% hořkou čokoládu a okořenili ji pořádně pálivým chilli.
Pokud vás lákají tyto "pekelné" kombinace, pak bude čokoláda s chilli jistě váš favorit!
Složení: Kakaové boby, třtinová šťáva panela, kakaové máslo, chilli (kajenský pepř) minimálně 0,05%. Obsah kakaové sušiny nejméně 65%.
Čokoláda je slazena panelou - ztuhlou třtinovou šťávou v bio kvalitě, která není rafinovaná a přirozeně obsahuje melasu.
Čokoláda je balena v přírodním kraftovém obalu, který skrývá čokoládový příběh a proces výroby naší bean to bar čokolády.
Čokoláda je vhodná také pro vegany.
Bez lepku.
Neobsahuje lecitin ani konzervanty.
Ruční výroba z ekvádorských kakaových bobů.
Hmotnost: 45 g
Výživové údaje na 100 g:
Energetická hodnota 2140 kJ (513 kcal)
tuky 30,92 g
z toho: nasycené mastné kyseliny 18,59 g
sacharidy 43 g
z toho: cukry 25,12 g
vláknina 12,8 g
bílkoviny 9,36 g
sůl 0,082 g
Sůl je v potravině obsažena v důsledku přirozeně se vyskytujícího sodíku.
Dark Chocolate 65% Chilli (Cayenne pepper)
Ingredients: Cocoa beans, cocoa butter, cane juice panela, chilli (Cayenne pepper at least 0,05%). Cocoa share at least 65%. Gluten-free.
O ČOKOLÁDÁCH
Naším cílem je nabídnout zákazníkům kvalitní čokolády, vyrobené z ekvádorských kakaových bobů. Každá čokoláda je ručně vyrobená a každá je svým způsobem originál. Naše čokolády jsou slazeny ztuhlou třtinou šťávou panelou v bio kvalitě.
Snažíme se zachovat „tradiční“ chuť a vůni čokolády. K výrobě používáme kvalitní suroviny, nejsme zastánci používání umělých barviv, lecitinu a umělých látek zvýrazňujících aroma. Kakaové boby přirozeně obsahují cca polovinu kakaového másla, které je nositelem výrazné čokoládové vůně, proto není zapotřebí přidávat látky určené k aromatizaci. Kakaové máslo dodává čokoládě nejen vůni, ale i jemnost.
Bohužel se dnes často setkáváme s různými druhy čokolád, kde je kakaové máslo částečně nebo zcela nahrazeno jinými rostlinnými oleji, které významně snižují kvalitu čokolády a čokoláda se tak stává jakousi „náhražkou“, která je plná umělých látek a barviv. V našich čokoládách zachováváme kakaové máslo a nepoužíváme jiné rostlinné oleje.
Základní proces výroby:
Kakaové boby se nejdříve musí ručně přebrat a roztřídit. Boby se nasypou do drtiče, kde dochází k narušení struktury bobů a následnému „odfouknutí“ slupky. Tímto procesem vzniká kakaová hmota. Kakaové hmota se vlévá do melanžéru. Přidají se další suroviny – kakaové máslo na zjemnění, případně sušené mléko a panela.
Vše se promíchává a hněte. Hnětení je proces, kdy dochází ke zjemňování čokolády ve speciální nádobě - melanžéru, ve které jsou umístěny žulové kameny, které se otáčí po žulovém dnu nádoby a tím dochází k zjemnění čokolády. Hnětení trvá až několik desítek hodin. Po té se čokoláda vlévá do nerezových nádob, kde ztuhne.
Čokoláda se pak vloží do temperovacího stroje, kde se zahřívá a následně chladí, tzv. proces temperování. Každý druh čokolády má jinou teplotu temperování.
Po té je čokoláda vlévána do forem, které se ukládají do lednice. Jakmile čokoláda ztuhne, vyklopí se z forem a nechá se minimálně 1 den „odpočívat“. Pak je čokoláda připravená k balení.
Zeptejte se nás
Máte-li dotaz, připomínku nebo nám chcete sdělit něco důležitého, kontaktujte nás pomocí formuláře.