dřín, shanyurou, Cornus officinalis 30 g
doplněk stravy
Balení obsahuje 30 g dřínu lékařského, Cornus officinalis. V Číně se užívá ve stravě mnoho prostředků a přípravků, jejichž použití a způsob přípravy nejsou u nás zatím zcela běžné. Jedním z nich je i tento, nelze ho konzumovat jako základní potravinu, ale pouze jako potravinu doplňkovou. Více...
Cena s DPH | 199,00 Kč | |
---|---|---|
Cena bez DPH | 177,68 Kč |
Dostupnost: skladem > 5 ks
- Značka
- Bylinky TČM
- Kód
- FT 059 30
- Originální název
- shanyurou
Produkt je zařazen v těchto kategoriích
Související produkty
kustovnice čínská - GOJI - gouqizi 80 g
doplněk stravy
- Originální název: gouqizi
- Kód: FT 070 80
Podrobný popis dřín, shanyurou, Cornus officinalis 30 g
Balení obsahuje 30 g dřínu lékařského, Cornus officinalis. V Číně se užívá ve stravě mnoho prostředků a přípravků, jejichž použití a způsob přípravy nejsou u nás zatím zcela běžné. Jedním z nich je i tento, nelze ho konzumovat jako základní potravinu, ale pouze jako potravinu doplňkovou.
Původ:
Domovinou opadavého stromku dřínu (Cornus officinalis Sieb. et Zucc.) jsou hornaté oblasti Číny, Krym a Dálný východ. Temně červené peckovité plody připomínající malé datle se sbírají po dozrání od října do listopadu. Po sběru se plody třídí a povaří, čímž se usnadní vypeckování. Zbylá masitá část se nakonec suší na slunci.
Kvalita:
Námi dodávaný dřín pochází ze sadů čínské továrny Wanxi, která ho pěstuje při dodržování standardu GAP, a tak si zajišťuje kvalitní suroviny do svých přípravků. Sušení dřínu se provádí přímo ve vesnicích na místě sběru v horách.
Způsob přípravy:
Připravte si cca 1/4 litru vody na vývar a přidejte odměřené množství. Vařte asi 5 - 10 minut na mírném ohni. Vývar i s kousky je možno přidávat do jídel čínského charakteru. Dřín lze konzumovat i bez vaření, podobně třeba jako rozinky.
Doporučujeme dodržet tradiční způsob přípravy: nepoužívat kovové předměty během celé doby přípravy, tj. využít skleněné či kameninové nádoby, dřevěné pomůcky ap.
Povzbuzující odvar:
Užívá se 30 g plodů dřínu na 100 ml vody, vše se vaří 30-45 minut. Hotový nápoj je možno přisladit medem, třtinovým cukrem či ječmenným sladem.
Příprava:
Plody vaříme v jednom litru vody přibližně 40 minut a dle chuti dosladíme. Čaj využívá synergického efektu kustovnice s dřínem, posiluje ledviny, játra a doplňuje jin.
Rýžová kaše s dřínem:
Přísady:
20 g plodů dřínu
100 g rýže
300 ml vody
ječmenný slad, med nebo třtinový cukr na oslazení
Účinky: Může tvořit ideální snídani pro doplnění
Příprava:
Plody dřínu dobře propereme a odstraníme pecky. Dáme vařit spolu s rýží ve zhruba 300-400 ml vody. Vaříme dokud se rýže nerozvaří na hustou kaši. Před podáním je vhodné pokrm osladit medem nebo třtinovým cukrem či ječmenným sladem.
Dávkování: pro dospělé je maximální denní dávka 10 g
Složení: viz Etiketa
Datum Minimální trvanlivost do: vyznačeno na obalu.
Zeptejte se nás
Máte-li dotaz, připomínku nebo nám chcete sdělit něco důležitého, kontaktujte nás pomocí formuláře.