kůra mandarinky, chenpi – kval. B (kuchyňská) 50 g
doplněk stravy
Balení obsahuje 50 g sušené mandarinkové kůry, Citri exocarpium, chenpi. V Číně se užívá ve stravě mnoho prostředků a přípravků, jejichž použití a způsob přípravy nejsou u nás zatím zcela běžné. Jedním z nich je i tento, nelze ho konzumovat jako základní potravinu, ale pouze jako potravinu doplňkovou. Více...
Cena s DPH | 99,00 Kč | |
---|---|---|
Cena bez DPH | 88,39 Kč |
Dostupnost: skladem > 5 ks
- Značka
- Bylinky TČM
- Kód
- FT 037b 50
- Originální název
- chenpi
Produkt je zařazen v těchto kategoriích
Související produkty
mandarinka-kůra, chenpi 20 g - instantní prášek
doplněk stravy
- Originální název: chenpi
- Kód: LFT 037 20
Treatise on the Spleen and Stomach, Li Dong – Yuan's
kniha
- Originální název: A Translation of the Pi Wei Lun
- Kód: KN0936185414
Podrobný popis kůra mandarinky, chenpi – kval. B (kuchyňská) 50 g
Balení obsahuje 50 g sušené mandarinkové kůry, Citri exocarpium, chenpi. V Číně se užívá ve stravě mnoho prostředků a přípravků, jejichž použití a způsob přípravy nejsou u nás zatím zcela běžné. Jedním z nich je i tento, nelze ho konzumovat jako základní potravinu, ale pouze jako potravinu doplňkovou.
Dávkování a balení
Dle chuti, nejvíce však 10 g denně.
Obsah balení 50 g.
Zajímavosti:
Od dob vlády dynastie Chanů (206 př. n. l. až 220 n. l.) cestovalo ze severu Číny na její jih mnoho učenců. Někteří cestovali pouze pro potěchu, jiní byli do této oblasti vysíláni jako hodnostáři. Na všechny udělal jih velký dojem zejména rozmanitostí pěstovaných plodin a množstvím informací o jejich využití, a tak mnozí z nich zapisovali vše, co bylo k vidění či zaslechnutí. Jejich zápisky jsou díky době, kdy vznikaly, zaměřeny převážně na zrniny, zeleninu, ovoce a mnohá doporučení k jejich využití i v dalších oblastech Číny.
Kůra mandarinky, která byla na jih od řeky Jang-c´ velmi oblíbena, je typickým příkladem potraviny, jejíž používání se přesunulo i na sever. Nicméně existuje rčení, že mandarinková kůra z oblastí za řekou Chuaj (tj. ze severu Číny) je malá a vysušená. Mají-li být totiž plody mandarinkovníků voňavé, šťavnaté a sladké, potřebují vlhké klima a úrodnou půdu jihu Číny.
Mandarinková kůra zachovává sladkou chuť, aroma a částečně i vlhkost celého plodu, zároveň však nese stopy svíravé a hořké chuti. Při použití v kuchyni nedodává jídlu pouze své aroma, lehce nasládlou a pikantní chuť, ale například při přípravě masa urychluje jeho měknutí a dodává mu křehkost.
Složení: viz Etiketa
Datum Minimální trvanlivost do: vyznačeno na obalu.
Zeptejte se nás
Máte-li dotaz, připomínku nebo nám chcete sdělit něco důležitého, kontaktujte nás pomocí formuláře.