Doba jedová 9 - Cukr, Gary Taubes
kniha
Je „bílé zlato“ ve skutečnosti „bílým jedem“? Stali jsme se oběťmi nedozírné manipulace? Nezáleží na tom, zda se jedná o běžný řepný, třtinový či konzumní cukr, takzvanou sacharózu, či vysokofruktózový kukuřičný sirup. Konzumace této látky ve všech jejích podobách neustále stoupá, je obsažena téměř ve všem – v snídaňových cereáliích, osvěžujících nápojích, ve zmrzlině i chlebu, a dokonce i v cigaretách. Více...
Cena s DPH | 299,00 Kč | |
---|---|---|
Cena bez DPH | 299,00 Kč |
Dostupnost: skladem
- Značka
- Knihy
- Kód
- KN9788075533425
Produkt je zařazen v těchto kategoriích
Související produkty
Doba jedová 5 - geneticky modifikované potraviny, Jeffrey M. Smith
kniha
- Kód: KN9788073879242
Doba jedová 8: Infekční šílenství Harriet A. Washingtonová
kniha
- Kód: KN9788075533432
Doba jedová 10 - Méně medicíny - více zdraví: prevence, diagnostika, screening, testy
kniha
- Kód: KN9788075535641
Podrobný popis Doba jedová 9 - Cukr, Gary Taubes
Je „bílé zlato“ ve skutečnosti „bílým jedem“? Stali jsme se oběťmi nedozírné manipulace? Nezáleží na tom, zda se jedná o běžný řepný, třtinový či konzumní cukr, takzvanou sacharózu, či vysokofruktózový kukuřičný sirup. Konzumace této látky ve všech jejích podobách neustále stoupá, je obsažena téměř ve všem – v snídaňových cereáliích, osvěžujících nápojích, ve zmrzlině i chlebu, a dokonce i v cigaretách.
Cílem této knihy je vysvětlit, proč je nutné cukry považovat za důvodně podezřelé a jak jsme se dostali do současné situace, kdy:
- třetina všech dospělých trpí obezitou
- dvě třetiny dospělých nadváhou
- téměř každý sedmý je diabetik
- a každý čtvrtý až pátý umírá na rakovinu.
Přitom až donedávna převládal názor, že „osladit si život“, kdykoli se cítíme unavení, vystresovaní či bez energie, je zcela normální, a hlavně naprosto neškodné. Autorem této přelomové práce, založené na dlouholetém podrobném investigativním výzkumu, jenž splňuje i přísná kritéria pro průkazní materiál u soudu, je novinář Gary Taubes, původní profesí fyzik, který se později zaměřil na problematiku z oblasti medicíny a vědy o výživě.
Počet stran: 410
Zeptejte se nás
Máte-li dotaz, připomínku nebo nám chcete sdělit něco důležitého, kontaktujte nás pomocí formuláře.