Citrusový pektin 70 g GREŠÍK
pektin
Citrusový pektin 70 g je vhodný na výrobu zavařenin. Tento pektin (nažloutlý prášek) je úžasné zahušťovadlo, pomocí kterého se džemy, marmelády, želé, sirupy apod. obejdou bez chemie, spousty cukru či jiných podřadných sladidel a dalších podivných látek, před nimiž bychom se měli mít na pozoru. Nepochází z geneticky modifikovaných surovin a jeho příjemnou vlastností je také to, že nemění chuť použitého ovoce a přitom utváří skvělou konzistenci. Více...
Cena s DPH | 102,00 Kč | |
---|---|---|
Cena bez DPH | 91,07 Kč |
Dostupnost: skladem < 5 ks
- Značka
- Grešík Valdemar
- Kód
- GR128000
Produkt je zařazen v těchto kategoriích
Podrobný popis Citrusový pektin 70 g GREŠÍK
Citrusový pektin 70 g je vhodný na výrobu zavařenin. Tento pektin (nažloutlý prášek) je úžasné zahušťovadlo, pomocí kterého se džemy, marmelády, želé, sirupy apod. obejdou bez chemie, spousty cukru či jiných podřadných sladidel a dalších podivných látek, před nimiž bychom se měli mít na pozoru. Nepochází z geneticky modifikovaných surovin a jeho příjemnou vlastností je také to, že nemění chuť použitého ovoce a přitom utváří skvělou konzistenci. Při jeho použití lze snížit poměr cukru k ovoci na 1:2 až 1:3, když se zpracovává ovoce, které přirozeně vysoké množství pektinu obsahuje, jako je třeba červený rybíz, citrusy, jablka, angrešt, tak lze poměr ještě snížit. Pektin pečlivě promícháme s cukrem a přidáváme k již povařenému – podušenému ovoci, zamícháme a chvilku (3-5 minut) povaříme. Kdybychom pektin vsypali samotný, tak by hned začalo vznikat želé a tvořily by se hrudky. Na 1kg ovoce je potřeba 10g pektinu. Byť citrusový pektin není konzervant, tak marmelády s ním vyrobené se nekazí a nebo snad jen minimálně. Trvanlivost pektinu jsou 2 roky, ale ani po této době nemění své vlastnosti, jen musí být dobře skladovaný, tj. hlavně v suchu, protože na sebe váže vodu a ve vlhku by zhrudkovatěl.
Dávkování při výrobě džemů: Ovoce se krátce povaří,
pak se přidá na 1 kg ovoce 3 - 4 lžičky (7 - 10 g) pektinu
smíchaného se 3 - 4 lžičkami cukru, povaří se 5 minut
a pak se přidá dle chuti 300 - 600 g cukru. Poté se vaří
do zhoustnutí. Přidání citrónové šťávy zlepší tuhnutí džemů.
Balení: 70 g
Zeptejte se nás
Máte-li dotaz, připomínku nebo nám chcete sdělit něco důležitého, kontaktujte nás pomocí formuláře.