Bylinná síla čínské tradice!®
Vše pro celostní přístup


Citrusový pektin 70 g GREŠÍK

pektin

Citrusový pektin 70 g je vhodný na výrobu zavařenin. Tento pektin (nažloutlý prášek) je úžasné zahušťovadlo, pomocí kterého se džemy, marmelády, želé, sirupy apod. obejdou bez chemie, spousty cukru či jiných podřadných sladidel a dalších podivných látek, před nimiž bychom se měli mít na pozoru. Nepochází z geneticky modifikovaných surovin a jeho příjemnou vlastností je také to, že nemění chuť použitého ovoce a přitom utváří skvělou konzistenci. Více...

Cena s DPH102,00 Kč
Koupit
Cena bez DPH 91,07 Kč

Dostupnost: skladem < 5 ks

Značka
Grešík Valdemar
Kód
GR128000

Produkt je zařazen v těchto kategoriích

Citrusový pektin 70 g GREŠÍK

Podrobný popis Citrusový pektin 70 g GREŠÍK

Citrusový pektin 70 g je vhodný na výrobu zavařenin. Tento pektin (nažloutlý prášek) je úžasné zahušťovadlo, pomocí kterého se džemy, marmelády, želé, sirupy apod. obejdou bez chemie, spousty cukru či jiných podřadných sladidel a dalších podivných látek, před nimiž bychom se měli mít na pozoru. Nepochází z geneticky modifikovaných surovin a jeho příjemnou vlastností je také to, že nemění chuť použitého ovoce a přitom utváří skvělou konzistenci. Při jeho použití lze snížit poměr cukru k ovoci na 1:2 až 1:3, když se zpracovává ovoce, které přirozeně vysoké množství pektinu obsahuje, jako je třeba červený rybíz, citrusy, jablka, angrešt, tak lze poměr ještě snížit. Pektin pečlivě promícháme s cukrem a přidáváme k již povařenému – podušenému ovoci, zamícháme a chvilku (3-5 minut) povaříme. Kdybychom pektin vsypali samotný, tak by hned začalo vznikat želé a tvořily by se hrudky. Na 1kg ovoce je potřeba 10g pektinu. Byť citrusový pektin není konzervant, tak marmelády s ním vyrobené se nekazí a nebo snad jen minimálně. Trvanlivost pektinu jsou 2 roky, ale ani po této době nemění své vlastnosti, jen musí být dobře skladovaný, tj. hlavně v suchu, protože na sebe váže vodu a ve vlhku by zhrudkovatěl.

Dávkování při výrobě džemů: Ovoce se krátce povaří,

pak se přidá na 1 kg ovoce 3 - 4 lžičky (7 - 10 g) pektinu

smíchaného se 3 - 4 lžičkami cukru, povaří se 5 minut

a pak se přidá dle chuti 300 - 600 g cukru. Poté se vaří

do zhoustnutí. Přidání citrónové šťávy zlepší tuhnutí džemů.

Balení: 70 g

Zeptejte se nás

Máte-li dotaz, připomínku nebo nám chcete sdělit něco důležitého, kontaktujte nás pomocí formuláře.

Dotaz:

Informace o produktu bude přidána automaticky

Anketa

Připravujeme

Zatím nikdo nehlasoval