Čokoláda mléčná 51% s guaranou, 45 g
čokoláda
Ve spolupráci s firmou GUARANAPLUS jsme vytvořili kolekci čokolád s guaranou.
Tentokrát jsme snoubili chuť čokolády a „zázračné“ rostliny z brazilského pralesa – guarany. Více...
Cena s DPH | 88,00 Kč | |
---|---|---|
Cena bez DPH | 78,57 Kč |
Dostupnost: skladem < 5 ks
- Značka
- Čokoládovna Troubelice
- Kód
- FBCMG51
Produkt je zařazen v těchto kategoriích
Související produkty
Podrobný popis Čokoláda mléčná 51% s guaranou, 45 g
Spojením čokolády z Hané a guarany vznikly originální čokolády lahodných chutí.
Tyto čokolády výrobce doporučuje studentům, řidičům a všem, kdo mají duševně náročnou práci. Doporučuje je i osobám, jež se věnují sportu, případně mají jinou fyzickou zátěž.
Mléčná čokoláda jemné chuti s příjemně sladkým podtónem a výraznou čokoládovou vůní. Tato mléčná čokoláda je zajímavá vyšším kakaovým podílem, než je běžné u mléčných čokolád, přesto si zachovává jemnou chuť s opojnou vůní.
Tajemství jemnosti spočívá ve způsobu zpracování a vyvážené kombinaci sušeného mléka, panely a kakaového másla + guarany.
Mléčnou čokoládu 51% doporučujeme pro všechny, kdo rádi mlsají.
Základní proces výroby:
Kakaové boby se nejdříve musí ručně přebrat a roztřídit. Boby se nasypou do drtiče, kde dochází k narušení struktury bobů a následnému „odfouknutí“ slupky. Tímto procesem vzniká kakaová hmota. Kakaové hmota se vlévá do melanžéru. Přidají se další suroviny – kakaové máslo na zjemnění, případně sušené mléko a panela.
Vše se promíchává a hněte. Hnětení je proces, kdy dochází ke zjemňování čokolády ve speciální nádobě - melanžéru, ve které jsou umístěny žulové kameny, které se otáčí po žulovém dnu nádoby a tím dochází k zjemnění čokolády. Hnětení trvá až několik desítek hodin. Po té se čokoláda vlévá do nerezových nádob, kde ztuhne.
Čokoláda se pak vloží do temperovacího stroje, kde se zahřívá a následně chladí, tzv. proces temperování. Každý druh čokolády má jinou teplotu temperování.
Po té je čokoláda vlévána do forem, které se ukládají do lednice. Jakmile čokoláda ztuhne, vyklopí se z forem a nechá se minimálně 1 den „odpočívat“. Pak je čokoláda připravená k balení.
Složení: Kakaové boby, kakaová hmota, kakaové máslo, panela, sušené mléko, guarana. Obsah kakaové sušiny nejméně 51%.
Neobsahuje lecitin ani konzervanty! Neobsahuje LEPEK.
Hmotnost: 45g
Vyrobeno v ČR.
Zeptejte se nás
Máte-li dotaz, připomínku nebo nám chcete sdělit něco důležitého, kontaktujte nás pomocí formuláře.