Čokoláda mléčná 51% s levandulí 45 g
čokoláda
Mléčná čokoláda 51% s levandulí je skloubení jemné mléčné čokolády s opojnou chutí i vůní levandule. Tato mléčná čokoláda je zajímavá vyšším kakaovým podílem, než je běžné u mléčných čokolád. Čokoláda je ručně vyrobená v České republice z ekvádorských kakaových bobů. Více...
Cena s DPH | 88,00 Kč | |
---|---|---|
Cena bez DPH | 78,57 Kč |
Dostupnost: skladem < 5 ks
- Značka
- Čokoládovna Troubelice
- Kód
- FBCML51
Produkt je zařazen v těchto kategoriích
Související produkty
Podrobný popis Čokoláda mléčná 51% s levandulí 45 g
Mléčná čokoláda 51% s levandulí je skloubení jemné mléčné čokolády s opojnou chutí i vůní levandule. Tato mléčná čokoláda je zajímavá vyšším kakaovým podílem, než je běžné u mléčných čokolád. Čokoláda je ručně vyrobená v České republice z ekvádorských kakaových bobů.
Máte rádi netradiční chutě a spojení?
Skloubili jsme chuť naši výborné čokolády s květy levandule z Levandulového statku Bezděkov!
Obsah kakaové sušiny nejméně 51%.
Mléčná čokoláda jemné chuti s příjemně sladkým podtónem a výraznou čokoládovou vůní. Tato mléčná čokoláda je zajímavá vyšším kakaovým podílem, než je běžné u mléčných čokolád, přesto si zachovává jemnou chuť s opojnou vůní.
Tajemství jemnosti spočívá ve způsobu zpracování a vyvážené kombinaci sušeného mléka, panely a kakaového másla.
Mléčnou čokoládu 51% doporučujeme pro všechny, kdo rádi mlsají.
Základní proces výroby:
Kakaové boby se nejdříve musí ručně přebrat a roztřídit. Boby se nasypou do drtiče, kde dochází k narušení struktury bobů a následnému „odfouknutí“ slupky. Tímto procesem vzniká kakaová hmota. Kakaové hmota se vlévá do melanžéru. Přidají se další suroviny - kakaové máslo na zjemnění, případně sušené mléko a panela.
Vše se promíchává a hněte. Hnětení je proces, kdy dochází ke zjemňování čokolády ve speciální nádobě - melanžéru, ve které jsou umístěny žulové kameny, které se otáčí po žulovém dnu nádoby a tím dochází k zjemnění čokolády. Hnětení trvá až několik desítek hodin. Po té se čokoláda vlévá do nerezových nádob, kde ztuhne.
Čokoláda se pak vloží do temperovacího stroje, kde se zahřívá a následně chladí, tzv. proces temperování. Každý druh čokolády má jinou teplotu temperování.
Po té je čokoláda vlévána do forem, které se ukládají do lednice. Jakmile čokoláda ztuhne, vyklopí se z forem a nechá se minimálně 1 den „odpočívat“. Pak je čokoláda připravená k balení.
Složení:
Kakaové boby, kakaová hmota, kakaové máslo, panela, sušené mléko, levandule.
Neobsahuje lecitin ani konzervanty! Neobsahuje LEPEK.
Hmotnost: 45 g
Vyrobeno v ČR.
Zeptejte se nás
Máte-li dotaz, připomínku nebo nám chcete sdělit něco důležitého, kontaktujte nás pomocí formuláře.