Čokoláda hořká 83% , 45 g - EDICIÓN NUEVA
čokoláda
Čokoláda hořké chuti s lehce kyselým podtónem kakaových bobů.
Více...
Novinka
Cena s DPH | 95,00 Kč |
---|
- Značka
- Čokoládovna Troubelice
- Kód
- FB85024
Produkt je zařazen v těchto kategoriích
Alternativní produkty
Podrobný popis Čokoláda hořká 83% , 45 g - EDICIÓN NUEVA
Čokoláda hořké chuti s lehce kyselým podtónem kakaových bobů.
Představujeme Vám nový design naší tabulkové čokolády. Tabulka čokolády je nyní tenčí, což ještě více umocní její dokonalou chuť - doslova se Vám rozplyne na jazyku! Čokoláda je balena v přírodním kraftovém obalu, který skrývá čokoládový příběh a proces výroby naší bean to bar čokolády.
Složení: Kakaové boby, kakaové máslo, panela. Obsah kakaové sušiny nejméně 83%.
Tato čokoláda je hořké chuti s lehce kyselým podtónem kakaových bobů. Výraznou chuť čokoládě dávají ekvádorské kakaové boby, které tvoří 83% podíl v této čokoládě.
Čokoláda je slazena panelou - ztuhlou třtinovou šťávou v bio kvalitě, která není rafinovaná a přirozeně obsahuje melasu.
U 83% hořké čokolády Vás překvapí snoubení hořké chuti s jemností, která se postupně rozvíjí.
Čokoláda je vhodná i pro vegany.
Bez lepku.
Neobsahuje lecitin ani konzervanty.
Ruční výroba z ekvádorských kakaových bobů.
Hmotnost: 45 g
Výživové údaje na 100 g:
Energetická hodnota 2360 kJ (569 kcal)
tuky 43,87 g
z toho: nasycené mastné kyseliny 26,11 g
sacharidy 24,2 g
z toho: cukry 16 g
vláknina 16,2 g
bílkoviny 11,27 g
sůl 0,059 g
Sůl je v potravině obsažena v důsledku přirozeně se vyskytujícího sodíku.
Dark Chocolate 83%
This chocolate has got a bitter taste with a little bit of a cocoa bean sour undertone. There is a 83% of Ecuadorian cocoa beans in this chocolate which gives it its specific strong taste.
Ingredients: Cocoa beans, cocoa butter, cane juice Panela. Cocoa share at least 83%.
No lecithin added. Gluten-free.
O ČOKOLÁDÁCH
Naším cílem je nabídnout zákazníkům kvalitní čokolády, vyrobené z ekvádorských kakaových bobů. Každá čokoláda je ručně vyrobená a každá je svým způsobem originál. Naše čokolády jsou slazeny ztuhlou třtinou šťávou panelou v bio kvalitě.
Snažíme se zachovat „tradiční“ chuť a vůni čokolády. K výrobě používáme kvalitní suroviny, nejsme zastánci používání umělých barviv, lecitinu a umělých látek zvýrazňujících aroma. Kakaové boby přirozeně obsahují cca polovinu kakaového másla, které je nositelem výrazné čokoládové vůně, proto není zapotřebí přidávat látky určené k aromatizaci. Kakaové máslo dodává čokoládě nejen vůni, ale i jemnost.
Bohužel se dnes často setkáváme s různými druhy čokolád, kde je kakaové máslo částečně nebo zcela nahrazeno jinými rostlinnými oleji, které významně snižují kvalitu čokolády a čokoláda se tak stává jakousi „náhražkou“, která je plná umělých látek a barviv. V našich čokoládách zachováváme kakaové máslo a nepoužíváme jiné rostlinné oleje.
Základní proces výroby:
Kakaové boby se nejdříve musí ručně přebrat a roztřídit. Boby se nasypou do drtiče, kde dochází k narušení struktury bobů a následnému „odfouknutí“ slupky. Tímto procesem vzniká kakaová hmota. Kakaové hmota se vlévá do melanžéru. Přidají se další suroviny – kakaové máslo na zjemnění, případně sušené mléko a panela.
Vše se promíchává a hněte. Hnětení je proces, kdy dochází ke zjemňování čokolády ve speciální nádobě - melanžéru, ve které jsou umístěny žulové kameny, které se otáčí po žulovém dnu nádoby a tím dochází k zjemnění čokolády. Hnětení trvá až několik desítek hodin. Po té se čokoláda vlévá do nerezových nádob, kde ztuhne.
Čokoláda se pak vloží do temperovacího stroje, kde se zahřívá a následně chladí, tzv. proces temperování. Každý druh čokolády má jinou teplotu temperování.
Po té je čokoláda vlévána do forem, které se ukládají do lednice. Jakmile čokoláda ztuhne, vyklopí se z forem a nechá se minimálně 1 den „odpočívat“. Pak je čokoláda připravená k balení.
Zeptejte se nás
Máte-li dotaz, připomínku nebo nám chcete sdělit něco důležitého, kontaktujte nás pomocí formuláře.