Bulgur ječmenný 250 g BIO COUNTRY LIFE
bulgur
Bulgur je částečně naklíčený, nahrubo rozdrcený, tepelně upravený a poté usušený ječmen. Tento bulgur nebyl šlechtěn, proto je bohatý na zdraví prospěšné látky. Více...
Cena s DPH | 46,00 Kč |
---|
- Značka
- Country Life
- Kód
- CF210075
Produkt je zařazen v těchto kategoriích
Podrobný popis Bulgur ječmenný 250 g BIO COUNTRY LIFE
Bulgur je částečně naklíčený, nahrubo rozdrcený, tepelně upravený a poté usušený ječmen. Tento bulgur nebyl šlechtěn, proto je bohatý na zdraví prospěšné látky. Ječmenný bulgur se vyrábí ze zrn ječmene, které se nejdříve očistí a předvaří, potom usuší a nakonec naláme na menší kousky. Díky této úpravě má delší trvanlivost a je rychle uvařený.
Chutná naslano jako příloha k luštěninám nebo masu. Vyzkoušejte ho místo rýže nebo brambor. Nasladko bulgur můžete připravit jako kaši. Vařte v rostlinném mléce, do hotové kaše přidejte oříšky, semínka a sušené ovoce oslaďte oblíbeným sirupem.
Jak ječmenný bulgur připavit
Vařte v 2,5 násobném množství mírně osolené vody 7 minut, nechte dojít pod pokličkou 10 minut.Zapečená rajčata s bulgurem a nivou
- 6 velkých rajčat
- 150 g bulguru
- 50 g tmavozelené čočky
- 100 g nivy
- 1 žlutá paprika
- 1 červená cibule
- 4 lžíce olivového oleje
- čerstvé bylinky (hladkolistá petržel nebo koriandr)
- Rajčata omyjte, odkrojte spodek a opatrně vydlabejte. Vydlabanou dužinu můžete použít do zeleninového salátu nebo na přípravu polévky.
- Čočku a bulgur uvařte do měkka.
- Na oleji osmahněte na kostičky nakrájenou červenou cibuli, přidejte nakrájenou papriku a orestujte.
- Vmíchejte do bulguru společně s nakrájenou nivou, uvařenou čočkou a bylinkami.
- Směsí naplňte rajčata a v předehřáté troubě zapečte 10–15 minut při 180 °C.
Výživové údaje na 100 g
Energetická hodnota | 1 489 kJ / 337 kcal |
---|---|
Tuky: | 1,6 g |
z toho nasycené mastné kyseliny: | 0,4 g |
Sacharidy: | 64,9 g |
z toho cukry: | 0,67 g |
Vláknina: | - |
Bílkoviny: | 9,1 g |
Sůl: | 0,0 g |
Složení: Ječmen. Produkt kontrolovaného ekologického zemědělství.
Skladování: Skladujte při teplotě do 25°C a relativní vlhkosti nejvýše 70 %.
Alergeny: Lepek.
Legislativní zařazení: Obilný mlýnský výrobek - obilovina pro přímou spotřebu.
Zeptejte se nás
Máte-li dotaz, připomínku nebo nám chcete sdělit něco důležitého, kontaktujte nás pomocí formuláře.